Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Takže zlikvidujeme stromy a postavíme domy, které nikdo nepotřebuje?

0 0
možnosti
Foto

Řešení má být mnohoúčelné. Domy, které vyřeší urbanistický a architektonický problém náměstí a budou přinášet užitek uživatelům, návštěvníkům a zákazníkům. Užitečný bude také dostatečný venkovní prostor za nimi pro posezení ve stínu stromů s občerstvením.

0 0
možnosti
VH

Jsem, pane architekte, laik. Nehodlám mluvit do odborných debat. Jen mě vždy při výkladech architektů napadá, jak nemalebná by byla stará Praha - Staré či Nové Město, Hrad s okolím či Malá Strany, kdyby existovali architekti ve 14. až 17. století. Jaký boj by byl o výšku jednotlivých domů, domečků či paláců, o výšku parapetů a velikost oken!

   Ostatně typickým příkladem problému 'odborného posouzení' je Eiffelovka v Paříži. Původně proklínaná, dnes jako symbol v noci nasvícená. Ostatně v témže městě o mnohém vypovídá Centre Pompidou.

  Obdivuji sebevědomí každého, kdo je přesvědčen, že umí posoudit, že toto architektonické řešení správně a tamto příšerné.

0 0
možnosti
Foto

Ve 14. až 17. století to byli také architekti, kteří přísně stavěli svoje stavby. Je to stále stejné, jen kultura upadla díky celkovému vývoji civilizace a přibylo více zákonů a předpisů. Proto je ale např. mnohem méně požárů staveb.

Pokud jste si nevšiml v mým článcích, já usiluji svou dostavbou o stejnou malebnost na Staroměstském náměstí, jako ostatní jeho stavitelé v minulosti.

0 0
možnosti
Foto

R^ Ano. Je to i o tom ,,zvyku". Např. tím, že by se náměstí doplnilo směrem k původní logické podobě (,,uzavření"), by se pocitově (opticky) zmenšilo. Tedy především pro ty, kteří jsou zvyklí na jeho současnou podobu;-)

0 0
možnosti
Foto

Přesně tak, je to jen pocit díky dlouhodobému stavu. Přitom náměstí by se naopak zvětšilo, protože v nové dostavbě již není počítáno s původním Krenovým domem, který ukrajoval severozápadní roh tohoto prostoru.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1392
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 391x
Zahradní a stavební architekt

Seznam rubrik