Diskuse

Karlštejn

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Zajímavé téma. Že J. Mocker dal současnou podobu Katedrále sv. Víta, je obecněji známo. Ale teď jsem kouknul do wikipedie, co všechno zrekonstruoval v novogotickém slohu. A chápu, že i tenkrát kolem toho byly velké polemiky.

1 0
možnosti
Foto

Dnes se mluví jen o J.Mockerovi jako o autoru přestavby hradu. Ale oni tam byli tři architekti stavitelé. Nevím jaký tady mají autorský podíl ti další dva. F.v.Schmidt vypracoval koncepci přestavby a společně s Mockerem ji prováděl. Po smrti Schmidta vedl stavbu Mocker sám a po jeho smrti dokončoval M.Krch.

Stejně tak autory dostavby katedrály sv.Víta byli tři architekti (J.Kranner, J.Mocker a K.Hilbert). Zde je známější autorský podíl jednotlivých architektů a nejvíce se o vzhled chrámu zasadil J.Mocker. Tady také se architekti střídali vždy po smrti předchůdce.

2 0
možnosti
Foto

Já nevím. Karlštejn nějak nemusím nebo spíšm to co se děje kolem, spousta stánků s kravinama, místo potoka smrdící stoka a snobové co je odkudsi přiveze najmutý kočár

4 1
možnosti
Foto

Já tam byl kdysi v mládí, ještě za socialismu, a toto tam ještě nebylo. Lidé zdevastují co mohou, promění v konzum a kýčovitou komerci.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1392
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 391x
Zahradní a stavební architekt

Seznam rubrik