Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DD

Co člověk to názor. A jsme zase tam, kde jsme byli. Pan Stratil se z našich návrhů asi okotí. Ale není každý odborník a konec konců zástupy amatérů se na to (možná) budou koukat. Ještě že se nerealizoval obskurní návrh knihovny na Letné. To bych asi toho pána uškrtil holýma rukama. Ale jestiť je již na pravdě Boží, dostává pěknou sodu tam.

1 0
možnosti
Foto

Nevím, zda by nakonec nebylo nejlepší obnovit staroměstskou radnici v té podobě, v jaké v květnu 1945 vyhořela. Připouštím, že i proti tomu lze vznášet námitky - nemýlím-li se byla to tuším novogotická dostavba z 19.století, která také nemusela být zrovna ideální. Ale obávám se toho, že hodně architektů si zde bude chtít postavit pomník co možná nejextravagantnější.

1 0
možnosti
DD

A co třeba navrhnout repliku oné srostlice, před níž stálo ono neblaze proslulé theatrum ? Vždyť takto postavili Drážďany. Architekti jsou obecně silné osobnosti s přebujelým egem a neshodnou se téměř na ničem. Teď to pro Boha nevztahujte na sebe. Vaše články čtu rád a návrhy se mi líbí. Ale kolik nás je?

1 0
možnosti
Foto

Na většině návrhů je vidět, že se dostavba dá pojmout důstojně, reprezentativně, přitom citlivě a soudobě. Jsou tam samozřejmě větší či menší úlety. Pyramida je úlet kompletně celá, na druhém návrhu je třeba nesmyslná jen ta hodinová věž u Pařížské.

0 0
možnosti
Foto

Nevim, proc si myslite, ze existuje jedno nejlepsi reseni pro dostavbu Staromestkeho namesti. Nejspis existuje vice vynikajicich reseni. Kazde z nich je dobre jinak.

0 0
možnosti
Foto

Moc se omlouvam. Clanek jsem pri prvnim cteni jen preletel a ziskal dojem, ze Vy chcete nalezt to jedno nejlepsi reseni. Ted jsem si jej v klidu precetl znovu a pochopil, ze Vy prave tvrdite, ze nejde nalezt to jedno nejlepsi reseni, ktere by se libilo vsem. V tom mate zcela pravdu.

1 0
možnosti
Foto

Nastesti existuji paralelni vesmiry a tak je tu dostavbu Staromestkeho namesti mozno v kazdem z nich dokoncit jinak. Pak si kazdy bude moci nalezt reseni, ktere se mu libi.

Chcete ty paralelni svety uvidet? I to je mozne. Napoveda (ale k nicemu Vas nenavadim, ja jsem to radeji nezkusil): LSD.

0 0
možnosti
Foto

;-) ,,PODPŮRNÝMI PROSTŘEDKY" MNOHÁ DÍLA ,,podepřena" byla. Třeba od muziky až po ,,monumenty". Ctižádost též nelze vyloučit, ta však nemusí být na škodu. Autor si stojí za svým, a myslím, že má proč.

P.S.: kdo ze současných kritiků tuší, že kdys i přes SN jezdívala tramvaj, a kudy;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1392
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 391x
Zahradní a stavební architekt

Seznam rubrik