Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Problém dostavby Staroměstského náměstí je takového rázu, že každý mluví o něčem jiném a protlačuje svůj vlastní názor, aniž by měl o něm celkovou konkrétní představu. Ale běda, když se něco konkrétního udělá a je to navíc pro dané místo vhodné. To mu vezme naději, že se to jeho "něco" již neuskuteční a tudíž jak jen může, bude věci škodit a realizaci blokovat. Totální názorový chaos !!!

Tedy, když je zde návrh v tomto místě možný (po tolika neúspěšných pokusech a hledáních) a přináší i inovační řešení, je třeba si za ním opravdu stát. Pokud bude autor připouštět i jiné názory a zejména ty, které jej boří, vše by se mu rozpadlo a nedokázal by vůbec nic. Ovšem odůvodněná kritika je něco jiného.

1 1
možnosti

Ať si ty mínusy slíznu, ale za mě bohužel ne.

Neříkám, že to je špatný koncept, ale.

1) Jedná se o jasnou konverzaci stavu, nepřináší nic nového, žádnou myšlenku, invenci

2) "Vnitroblok" nebude kvůli vysoké zástavbě mít genium loci, je to podbné jako ostatní vnitrbloky, výška domů to předurčuje a zelení, členěním a dalším lze pouze zmírnit

3) Nemám sice půdorysy ale z pohledů vyčtu (či si myslím) že nádvoří či vnitroblok nebude přístupn přímo z SN (nějakou pasáží atp.). Což ho dělá nepřístupnější

5) Výška nových domů a jejich blízké umístění ke stávajícím vytvoří "moře" hmoty.

Už jsem psal jinde a nepochopen, prostě si představuji něco nového, absolutně jiný pohled na danou problematiku.

A abych vysvětlil, nepředstavuji si Kaplického Chobotnici, ani tuny skla, betonu a železa. Ale něco, co spojí staré s novým, nebude jen konzervace a pokračování, něco co daný prostor povznese a vytvoří malou dominantu, ale ne protiváhu (např. podobně jako Tančící dům). Něco co trochu nabourá stávající stav, ale přitom bude ctít prostorové, hmotové a "traffic" možnosti. Něco otevřeného lidem. Místo, kde se budou lidé rádi scházet, centrální bod, ne další kavárnu pod slunčeníky.

Já chápu, že jsem teď člověk co jen kritizuje a přitom nepřináší svůj návrh (což dělám nerad), ale doufám, že přijde někdo s jinou myšlenkou a že Váš návrh v případě otevřené soutěže nebude ten výherní. Neberte prosím jako nějaký útok na Vaši osobu pane autore, je to jen můj názor.

S přáním pěkného dne MZ

2 1
možnosti
Foto

Tak to, o čem jako naprostý a nevědomý laik píšete, se tady zkoušelo - X - krát a vždy to dostalo akorát přes hubu. Plácáte o něčem a nevíte o čem. Jen a jen fráze o ničem, stále dokola!

Tento návrh právě nachází východisko z této krize a je naopak tvůrčím přínosem pro Staroměstské náměstí, což vy nechápete. Toho protinávrhu, který tento porazí se nedočkáte, protože jej nikdo nevytvoří.:-) Ale je možné, že tímto neustálým oddalováním dostavby se proluka již nikdy nedostaví, právě kvůli takovým jako jste vy.

Říkáte "za mě", to jste jako kdo, nějaký mocipán?Nechte toho pane, jste trapný.

0 2
možnosti
Foto

R^ Věřím, že pokud by to vše bylo realizováno, že by ,,to" tam více než ,,sedělo" a většina lidí, vč. návštěvníků a turistů by to pak i velice kvitovalaR^

2 0
možnosti
Foto

Jsem o tom také přesvědčen. V každém případě by to tady nebylo tak o zvyk jako spíše o úlevu, že se to místo podařilo vyřešit na úrovni.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1392
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 391x
Zahradní a stavební architekt

Seznam rubrik