Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P32e51t69r 20K67a51r78a86s

23. 8. 2017 14:11

Nemáte pravdu, že "architektura, která v takovémto stylu spojuje historickou tradici s modernou, nestojí nikde". Poté, co v Bratislavě srovnali až na pár výjimek historické stavby v podhradí, zbyl jim dům "U dobrého pastiera" v barokním či spíše rokokovém slohu, dnes Múzeum hodín. Po odklizení trosek vystavěli za tento skvost podobnou navazující řadu různě "starobyle vytvarovaných" domů.

Až tam někdy pojedete, je to na Židovské ulici. Udělejte si názor sám.

0 0
možnosti
Foto

Našel jsem si to na internetu. Tak takových moderně-historizujících domů stojí na různých místech republiky hodně. Neříkám, že nejsou pěkné, ale není to o těch obsahových dimenzích, o jaké jde tady na Staroměstském náměstí. O tom novém kulturně-duchovním rozměru.:-)

0 0
možnosti
Foto

R^ Snad jen malou ,,úvahu". Neočekávám, že by blog. stránky byly vhodným místem jak k obhajobě, tak i relevantnímu posouzení Vašeho návrhu ve všech aspektech. V blogové podobě je prezentace spíše cosi jako ,,průzkum až bojem" v prostředí, které není, a ani nemůže být vzorkem pro posouzení Vašeho návrhu. Tím ovšem ani Vaši ideu nijak nespochybńuji,naopak, rád bych jí i podpořil alespoń na těchto stránkách, pokud se nevyskytne i jiná možnost. S pozdravem J.A.J.

0 0
možnosti
Foto

Chcete dotaz, pane architekte?

Jeden bych měl - Proč při dostavbě počítáte s úplnou demolicí doposud dochované části původní budovy a zachováváte pouze věž? Nedokážete dostavbu bez takové dodatečné demolice vhodně navázat?

0 0
možnosti
Foto

Nelze, mnohokrát také zkoušeno v soutěžích. Pokud dostavba má vyznít architektonicky plnohodnotně a přirozeně, nemůže být navázána na nesourodý zbytek Nobileho radnice, který je torzem po zbořené budově a je tam jen ze statických důvodů, aby věž nespadla. Nejedná se o záměrný a ucelený architektonický článek připojený k věži, na který by se dalo navázat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1392
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 391x
Zahradní a stavební architekt

Seznam rubrik