Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přijíždí k nám mnoho zahraničních turistů, kteří si chtějí prohlédnout naše kulturní památky a ........

...............další hotel přímo v centru by byl velmi lukrativním počinem. (Předpokládám, že administraček už je přespříliš)

0 0
možnosti
Foto

Pro hotel v proluce SN není prostor a není ani zájem ji znovu celou ucpat stavbou á la Nobileho radnice. Jde tady již hlavně o kulturu.

0 0
možnosti
Foto

Ideální by bylo zrušit památkový úřad a nechat na trhu, co by se tam postupně vystavělo.

0 0
možnosti
Foto

Váš boj za SN je sice obdivuhodný, ale vedete jej na zcela špatné platformě

Blogy na IDnes tenhle problém nevyřeší.

1 0
možnosti
Foto

Ale i vaše nechápavost je obdivuhodná.:-)

0 1
možnosti
Foto

R^ ,,Zvyk je železná košile" a parčík jen ,,flastrem" na staré ráně, jejíž vznik dnes až neradno připomínat:-/

1 1
možnosti

Myslím, že 99% cizincům je to jedno.

3 1
možnosti
Foto

Ale nebylo by to jedno, kdyby se po světě rozneslo, že jsme si SN dokázali na úrovni dostavět. To by byl zájem!:-)

0 0
možnosti

"nechali jsme to tak jako memento z 2.sv. války a proluku jen upravili jako parčík" není výmluva, ale skutečnost. Je to skutečně připomínkou 2.sv. války. Naprostá většina lidí si tam přeje parkovou úpravu a třeba fontána by tam byla i z architektonického pohledu úžasná. Pokud by ale Pražané přece jen chtěli proluku zastavět, měla by to být přesná replika původní vybombardované radnice, která však z pohledu mnoha architektů prý nebyla nijak zvlášť pohledná. Jakákoli jiná stavba by náměstí jen těžce poškodila.

3 2
možnosti
Foto

Kde jste posbíral tyto nepravdy?

1) Zbytek Nobileho radnice tam není jako memento z 2.sv. války, ale jako statické zabezpečení proti zřícení věže. Proluka zůstává proto, že soutěže zatím nepřinesly vhodný návrh pro realizaci dostavby.

2) Podle posledního širšího průzkumu veřejného mínění (asi 20 640 dotázaných, hlavně Pražanů), který se konal po poslední soutěži, byla výrazná většina pro novou dostavbu v historizujícím slohu (ne již starou radnici). Žádný takový nový průzkum se zatím nekonal, takže vynášet podobné závěry je číselně nepodložené.

3) Parčíková úprava je zde pouze dočasná a čeká na nové stavební řešení proluky. Další "zušlechťování" tohoto místa pro trvalé parkové využití a obohacování drobnými stavebními prvky (fontána a pod.) by bylo nepatřičné, neboť se jedná funkčně o stavební parcelu, nikoli o projektovaný prostor pro veřejnou zeleň (byl by to kýč, nepatřící na SN). Zeleň ovšem může být také zahrnuta do projektu nové dostavby proluky.

4) Nobileho radnice na SN již nepatří a vaše tvrzení, že jakákoliv jiná stavba by náměstí jen těžce poškodila opět nemá žádné zdůvodnění a reálný podklad.

2 1
možnosti
  • Počet článků 1392
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 391x
Zahradní a stavební architekt

Seznam rubrik