Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Emauzské věže jsou elegantní.

2 0
možnosti
Foto

Jen pro někoho.:-)

Na tu gotickou část se svým cizorodým architektonickým stylem nehodí a nepatří tam ani ten materiál - beton. Je to jen náhražka věží a paskvil.

0 2
možnosti
Foto

Toť otázka. Dostavby ve zcela jiném stylu jsou naprosto běžné. Nevím, jak by třeba Matyáš z Arrasu a Petr Parléř nazírali na dnešní kupoli jižní věže chrámu sv.Víta.

1 0
možnosti
Foto

S tou věží to Parléřovci zřejmě trošku přepískli a potom již chyběly peníze, tak nebyla dostavěna a později dostala nepatřičnou renesanční helmici, kterou ještě Nicolo Pacassi barokně zmonumentalizoval. Řešení ukončení věže z původní parléřovské huti se nedochovalo, takže není známo, jak si to tito páni mistři představovali. Patrně nepočítali ještě se stavbou dvou nižších věží ve vstupním průčelí, které postavil Josef Mocker.

Kamil Hilbert ve 20.století pak ustoupil od dostavby obří věže podle projektu J.Mockera a ponechal remesančně-barokní helmici na nedostavěné věži.

Také jsem si vyzkoušel návrh na gotické dokončení věže, ale to by bylo již příliš, tak je to tak lepší jak to je, i když slohově nesourodé.

Případ kostela v Emauzích je jiný, tam je celkový výsledek skutečně architektonickým paskvilem.

0 0
možnosti
Foto

Oprava: "renesančně-barokní"

0 0
možnosti
VV

Mozna elegantni, ale k tomu klasteru absolutne nehodici se. Stejny hnus jako ty lahve od okurek vedle narodniho divadla.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1392
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 391x
Zahradní a stavební architekt

Seznam rubrik