Diskuse

Rachitis

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za podporu, lidé "ozáření" chimérou TD si již vůbec nedovedou představit, že by tam mohl stát docela normální nárožní dům, jaký tam byl dříve. Dnes již tedy ne secesní, ale moderní. Hysterie úpadku postmoderny plodí zvrácenosti až pro ten nejnižší vkus a říká tomu dokonce "genialita"! Toto je již v patologických rovinách.

2 1
možnosti
MS

Na Tančící dům se přijde ze zvědavosti podívat spousta turistů, což u běžného měšťanského domu tak nějak očekávat nelze. Nemusí být úplně všechno jako podle kopíráku. :-)

4 3
možnosti
Foto

To místo na nábřeží nemusí být ani zprzněné nějakou chorobnou architekturou. Dům může normálně plnit svoji obytnou nebo třeba prodejní funkci. To nároží žádný nenormální extrém nepotřebuje a ani nemělo. K čemu to je, že se na tu patologii přijde podívat spousta turistů? O čem že ty domy jsou? Především o své funkci a také o tom, aby byly esteticky na výši, což tento návrh splňuje.:-)

2 2
možnosti
RP

No, to je tedy výběr! Buď rachitický Tančící dům, a nebo místo něj dům nudný a nezajímavý. :-/

1 0
možnosti
Foto

A proč by měl být pro vás zajímavý?:-)

1 0
možnosti
JK

Mě se ten tančící dům líbí. Možná vám můj názor laika připadá zvláštní, no co, mě zas připadne zvláštní názor váš. Pro klid svého ducha navrhněte jak opravit a narovnat i jiné stavby, třeba Eiffelovu věž, Guggenheimovo muzeum, Operu v Sydney a další. Už se těším na vaše návrhy. :-)

7 1
možnosti
Foto

Jde o to co kde a jak. Eiffelovka rachitis nemá, neboť má konstrukční logiku, včetně křivek, Guggenheimovo muzeum a opera v Sydney se mi také nelíbí, ale jde o jinou urbanistickou situaci i architekturu, nežli je ta, o níž je blog. Je třeba rozlišovat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1392
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 391x
Zahradní a stavební architekt

Seznam rubrik