Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdyby to bylo obráceně, můj dům tam byl postaven a někdo ho chtěl po 20 letech přestavět na TD, tak by se zvedl velký odpor včetně těch, kteří se ho dnes zastávají. Bylo by to chápáno jako nesmyslný nápad něčeho úplně ujetého na místo toho, co tam patří.

0 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že ten TD tam nepatří už z toho důvodu, že při pohledu z druhé strany řeky už pro samé TD nikdo nevidí tu ostatní zástavbu včetně ND.

5 0
možnosti
Foto

Upoutává svou nepatřičností.

4 2
možnosti
Foto

Já myslím, že komplexy méněcennosti si tady léčíte akorát vy. Mně se TD líbí. Je pravda, že víc z dálky než zblízka, ale líbí.

4 4
možnosti
Foto

Ne, zveřejňuji zde svoje návrhy na dostavbu nebo přestavbu některých významných staveb v PPR, s kritickými komentáři. To není jen o líbí nelíbí.:-)

3 2
možnosti
Foto

Ale vůbec největší hrůza v Praze je to Véčko na Pankráci.

2 0
možnosti
Foto

TD je jistě zajímavá stavba, ale tam, kde je, tam prostě nepatří.

Ty zakřivené tvary se mohou líbit nebo nelíbit, ale nechápu, jak se mohlo povolit podstatné vybočení z původního půdorysu a s tím související omezení pěšího provozu na chodníku.

1 0
možnosti
Foto

To víte, přítomnost slavného amerického architekta.:-)

0 0
možnosti

Takhle kdysi protestovala celá intelektuální Paříž, proti stavbě Eiffelovky. Dnes je to

symbol Paříže.

3 0
možnosti
Foto

Inu, symbolem Prahy jsou především Hradčany (bez neon. srdce!), a také Petřín s rozhlednou. A přitom si nikdo na intelektuála v tomto případě ani hrát nemusí, že. Ovšem, že by byl symbolem Prahy onen TD, to není a nikdy nebude;-)

3 1
možnosti

Mně se líbí a myslím si, že tam "pasuje".

8 0
možnosti

Myslím, že Vaše posedlost TD se určitě dá léčit.

Měl byste používat formulaci: " mě se to libí", a ne je to blbý. Každý má právo na to, aby se mu něco líbilo, a něco ne. O tom Vy nerozhodujete!

9 3
možnosti
Foto

To má, ale jde o to, co kam a jak. O tom již každý nemůže rozhodovat, jsou tady odborná hlediska a různá estetická kritéria.

2 2
možnosti
Foto

Doplňuji a upřesňuji, že tvary TD jsou dílem přizvaného amerického architekta F.Gehryho, původní Miluničův návrh byl tradičnější. Budovu nafoukli kvůli zvětšení podlažní plochy pro adninistrativní funkci holandské pojišťovny. Ale i tak byla pro tento účel nerentabilní. Nehorázný projekt potom prosadili na příslušných úřadech.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS