Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Architekturu mám moc ráda. Miluju architektonický kubismus- Gočár, Janák, Králíček, Chochol..........tam mi srdce mocně bije:-). I přesto ale neopovrhuji Tančícím domem a musím říci, že ve mně vzbuzuje pozitivní pocity.

3 0
možnosti

R86a45d26e33k 80J39a77r68o24š

26. 8. 2017 15:55

Že uhodnu, kde chcete být po smrti (za hóóódně dlouho) uložena?

Kubistický hřbitov v Ďáblicích - jedinečný světový architektonický unikát.

A propos, jsou tam pohřbena i těla statečných parašutistů, kteří provedli atentát na Heydricha.

1 0
možnosti
Foto

tak jste všechny kritiky smazáním argumentačně odrovnal.

Myslíte si, že vám to pomůže???

4 1
možnosti
Foto

Na vás a na ty další, jejichž příspěvky jsem smazal, nejsem zvědavý.:-)

0 0
možnosti
Foto

tím, že budete mazat kritické poznámky, respekt nezískáte

2 0
možnosti
Foto

O váš respekt (a vám podobných) neusiluji, ale již jednou jsem vás upozornil, že vaše zaujaté a urážlivé komentáře budu mazat.

0 2
možnosti

D75a59v59i38d 91V46l96k

25. 8. 2017 11:24

Já myslím, že největší kýč je stavět v roce 2017 jakési podivné repliky několik set let starých domů. Mládek zpíval "Chceš-li dělat kýče, chop se raděj rýče." Což Vy jako zahradní architekt byste mohl pane Stratile. Nechci na Vás být zlý, ta Vaše umanutost je takřka dojemná, ale prosím, proč to nenecháte erudovaným odborníkům??? Uvědomte si svoje limity, ať se nezesměšníte zcela.

8 3
možnosti
Foto

Také jeden z těch, co si cosi myslí.:-) Uvědomte si svoje limity, neboť vůbec nevíte o čem to tady je.Rv

Ty generace erudovaných odborníků tady předvedly a dále předvádějí jen to, že se tady z toho nemůže nic postavit.

Ty moje domy se sem hodí, jiné koncepce z náměstí ostudně vypadávají.:-(

Nepleťte se laskavě do věcí, na které nemáte, zesměšňujete se tak.:-)

1 3
možnosti

P49e26t49r 96T11o23m44e34k

25. 8. 2017 10:01

Podle vás je jistě kýčem i např. Ještěd. Protože To je něco, co nepatří do okolní zástavby, předvádí se to nesmyslnými tvary a hraje si to dokonce na jakousi "světovost"

4 1
možnosti
Foto

Ano, je tam na tom kopci posazený svými dimenzemi a tvarem rotačního hyperboloidu násilně a nepatřičně. Sám autor arch.Hubáček si to uvědomil ve svém pozdějším komentáři: "sedí tam jako čepička, škoda".

2 4
možnosti

Myslím, že rozšířený prostor staromáku jeho prostředí svědčí - a tedy není potřeba každou volnou parcelu zastavět. Já jsem zásadně proti této "dostavbě", umístit kulturu dovnitř nějakého skleněného baráku je zbytečné, když dnes tam tuto úlohu plní stánky, kavárničky, umělecký kovář a díkybohu - i pár stromů.!

7 1
možnosti
Foto

Toto není volná parcela, ale proluka po vybourané zástavbě, dlouhá 80m. Tady chybí prakticky téměř celá jedna strana Staroměstského náměstí. Parčík částešně zakrývající radniční ruinu a nereprezentativní domy za prolukou, je jen dočasným, provizorním řešením. Urbanisticky sem nepatří.

O žádný skleněný barák se v návrhu nejedná a s odpočivadlem s občerstvením pod několika stromy je zde také počítáno.

Zvyk je zvyk, když se stavěla velká Nobileho radnice, protestovali ti, kteří byli zvyklí na tu starší zástavbu, když padla násilím Nobileho radnice, všichni si přáli novou dostavbu této proluky, a když se nachází po letech pro to vhodné řešení, protestují zase ti, kteří si zvykli na toto ze čtvrtiny zničené náměstí.:-)

2 1
možnosti

Sleduji Vaše blogy od počátku, Vaše řešení mě velmi zaujalo. Myslím také, že máte jako jeden z mála odvahu se ptát, zda vůbec Nobileho radnice byla i ve své době dobrým řešením. Dle mého většina vychází z Nobileho radnice jako bodu nula, jakéhosi optimálního řešení, na které je třeba nějak navázat (aspoň prostorově).Vy mažete bod nula a snažíte se od Nobileho oprostit a jdete dále do minulosti. Tj. se mi velmi líbí pokus navázat na prostor, který se přirozeně vyvíjel od středověku až do 19. století. Čili rozbít "masu" Nobileho a navázat na původní zástavbu měšťanských domů cca 16. století. R^

3 0
možnosti
Foto

Děkuji.

Ano, Nobileho radnice byl násilný akt z Vídně a představte si, že v té velké budově byla zvažována také věznice! Vyvolala v té době velký odpor veřejnosti, ale zvyk je zvyk.

Byla předmětem soutěží na přestavbu a po 2.sv.válce na dostavbu, hlavně z důvodu urbanistické kolize s odkrytým kostelem sv.Mikuláše. Ale jak říkáte, její zdejší dlouholetá existence zde vytvořila měřítko v této proluce, a v tomto duchu také většina architektů dále tvořila. Ale nikdo nedokázal ani dorůst této stavbě, natož ji překonat něčím vhodnějším. Pár návrhů se vrací k dřívější zástavbě, včetně Krenova domu, který stál před kostelem, ale to je již urbanistická situace, která nepatří do dnešního Staroměstského náměstí.

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS