Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Těch, kteří by si to představovali jinak a lépe, se najde vždycky dost. Ale jaksi nikdy nevědí jak. A když někdo něco skutečně vytvoří, tak se mohou závistí ukřičet, co si to dovolil.

0 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

PP

P37e54t26r 36P26á12n77e32k

27. 8. 2017 11:06

Váš návrh na dostavbu se mi líbí,jeho obhajoba ne.

0 0
možnosti
Foto

A jak byste si ji představoval, čelím tady již více jak 4 roky nejrůznějším útokům proti návrhu. Práci hájím podle toho, jaká ta kritika je a nenechám si všechno líbit.

0 0
možnosti
Foto

První fotografii nechápu. Je na ní pomník mistra Jana Husa slavnostně odhalený v r. 1915. Není na ní však vidět Petřínská rozhledna postavená v r. 1891, Petřín je na ní však vidět dobře.

Předem Vám děkuji za vysvětlení.

0 0
možnosti
Foto

Prostě onen nedokonalý fotoaparát nezachytil na tu dálu její "síťovou" konstrukci. Dal jsem tam jinou podobnou dobovou fotku, která ji zachycuje.

1 0
možnosti
PT

P67e58t64r 21T57o54m23e33k

27. 8. 2017 10:20

Píšete že hledáte podporu lidí, kteří věc pochopí a zastanou se jí. Děláte to umanutě na špatném místě. Tady vám nikdo nepomůže, stejně jako nesouhlasné názory, kterým je i můj, vašemu řešení neublíží. Tady to zkrátka nevyhrajete ani neprohrajete. Tady to pro vás je jen ztráta času.

3 0
možnosti
Foto

Není, je to zde na veřejnosti (laické i odborné) a je to tady již velmi dlouho (více jak 4 roky). To je víc než jen být v odborných kruzích, kde jsem se také snažil prezentovat. Tam jsem v soukolí konkurenčních názorů a podle toho to také v tichosti dopadá.

0 0
možnosti
Foto

Pane architekte, Váš návrh, který dlouhodobě prosazujete a obhajujete určitě má své důvody a neříkám, že je úplně špatný.

Nicméně (bez urážky) můj celkový dojem z něho je, že (a tím odpovídám za sebe na Vaši otázku v názvu) sem nepatří, protože bych si na Staroměstském náměstí v Praze připadal více jako někde "na náměstí v Telči". Na mě toto řešení prostě působí dost "provinčně".

Oproti tomu u Nobileho radnice (kterou jste již mnohokrát odmítl jako "předimenzovanou a nerespektující sv. Mikuláše") mám naopak odpovídající pocit určité monumentálnosti, která do tohoto prostoru rozhodně patří.

Navíc - půdorysnou stopou (jejím odklonem) Nobileho radnice otevírala i do jisté míry respektovala sv. Mikuláše, což Váš návrh vůbec nečiní a pohledy na kostel z velké části náměstí vůbec neotvírá. Nobileho radnice svým půdorysným řešením a odklonem čelních fasád také respektovala umístění centrálního sousoší Staroměstského náměstí, což Váš návrh dle mého názoru také nečiní a nerespektuje.

Takže za mě bohužel celkový rezultát a názor zní - ne! Rv

7 1
možnosti
Foto

Nobileho radnice na Staroměstské náměstí nepatřila, byla zde nepůvodní urbanistickou koncepsí a zde dokonce vynucenou nařízením z Vídně (i přes velký protest pražské veřejnosti) na místě předchozí drobnější zástavby (kromě velkého Krenova domu, jenž předstupoval do náměstí před kostelem sv.Mikuláše).

Opakuji, že zde byla předimenzovaná a také nepatřičná svou odmítanou rakouskou pseudogotikou (měla v ní být dokonce i věznice!). SN urbanisticky a architektonicky velmi poškodila. Ale zvyk je zvyk.:-)

Soutěže byly právě hlavně na tu kolizní situaci Nobileho radnice s odkrytým kostelem, ke kterému takto již vůbec nebyla projektovaná.

Situací se zabývali odborníci urbaniské a architekti v 9 soutěžích, ale nebylo nalezeno vhodnější řešení pro její přestavbu a po válce novou dostavbu.

Tento můj návrh navazuje novým způsobem na původní koncepci této zástavby (ale již bez Krenova domu), která vůbec neměla a ani nepotřebuje takovou bombastickou a patetickou monumentalitu. To byl právě velký omyl na Staroměstském náměstí.

Tyto nové domy si na nic takového nehrají a vhodně a bezkolizně doplňují proluku. Svou architekturou jsou také plnohodnotné ve zdejší ostatní zástavbě.

Takže váš laický názor nemohu přijmout.Rv

0 3
možnosti
Foto

Smazal jsem i příspěvek pana Valíčka a žádám ho o totéž. Opakuji, že moje články mají svou úroveň, pod kterou se nehodlám ponižovat. Kdo chce jen hloupě urážet, tak mi nezbývá nic jiného, než jeho příspěvek smazat.

Zde reaguji ještě na smazané komentáře, ale upozorňuji další, aby si rozmysleli, s čím sem do diskuse vstoupí.

Kritika je něco jiného jako urážky typu, vraťte se někam...

1 3
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Smazal jsem příspěvek pro jeho falešná, naprosto nechápající obvinění a urážení. Kdyby toto byl návrh, který svede kdekterý student architektury, jistě by se jím pochlubil také v některé ze soutěží či mimo ně. Ale kde nic tu nic, jen samé namožnosti a nehoráznosti.

Ono to, co působí jako samozřejmost v daném místě, bývá právě tou nejobtížněji dosaženou tvůrčí realitou. Nejedná se o obkreslování vzorů, takové tvůrčí inspirace, nikoli kopírování, jsou zde nutné. Jiným způsobem proluku nelze kvalitně dostavět.

Nevhodných řešení tady bylo mnoho od studentů i od renomovaných architektů.

Prosím blogera pana Vlka, aby mě již s podobnými laickými a urážlivými tvrzeními neobtěžoval.

2 4
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 1392
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 391x
Zahradní a stavební architekt

Seznam rubrik