Diskuse

Chaos

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji za tak početnou účast v diskusi.R^

1 0
možnosti
MV

a to si jeste predstavte vsechny ty diskutujici, ktere jste smaznul

to by teprve bylo cislo, Jiri!

krasnej den a klid na Vasi praci preju - tesim sa na dalsi

smazete? nechate?

0 0
možnosti
MZ

Mám-li se za sebe jako za laika podívat, co tíží Prahu, co je problémem, co je problémem SN a dalších náměstí. Obecně, zeleně nikdy není dost. Dnešní rekonstruovaná náměstí netvoří místo k setkání či odpočinku, jsou jen designovým, nefunkčním, v létě se přehřívající plochou. SN a okolí je již hodně zastavěno. Orientačním bodem je Orloj. Náměstí je plné turistů, má naprosto jednotný pohled ze všech stran, kavárny (restaurace), podloubí. Dnešní proluka je "neukončením" a něco chybí. V létě tam nikdo není (nechce se pařit), není se krom restaurací kam schovat. Náměstí neslouží pražanům, ti se mu vyhýbají.

Dalo by se jistě definovat a pokračovat dále. Dalším přidáním hmoty (jakékoliv) nefunkčnost a problém SN nevyřešíme. nějak mi z toho vyplývá:

Jednoduchá stavba s nějakou myšlenkou, designový prvek zasazený do zeleně, sloužící jako místo odpočinku, ochlazení pro všechny, tedy ideálně s nějakou vodou, leč ne kýč. nějaká připomínka či poselství dalším generacím. Něco, co nebude protiváhou Orloje, přesto bude fungovat jako "malý" orientační bod na náměstí. něco, co se bude dát klidně za pár let zbourat, co bude prostorem pro další tvorbu a další nápady.

Leč, to nechám povolanějším.

0 0
možnosti
Foto

Pan Vlk mi sdělil, že již nebude číst moje články. Ten ale drží slovo, jako chlap.:-)

0 0
možnosti
MB

M14i93l71a15n 60B56í54l86e95k

30. 8. 2017 19:12

Vždyť je číst nemusel - stejně každý, kdo od vás četl pár článků, ví, oč v nich šlo, jde a půjde:-)

2 1
možnosti
DT

Proč nedáte na blog nějaké návrhy zahrádek, Jiří? Udělal byste si jméno a lidi by brali váš nápad na SN s větší vervou.

3 0
možnosti
DV

D24a40v90i52d 38V27l22k

30. 8. 2017 15:19

1174 díl omalovánek pana Stratila.Ptal jsem se na Vás svých známých architektů a nikdo Vás nezná???? Jak je to možné??? Autor tak "odvážného a inovátorského " řešení . ;-D

3 0
možnosti
JU

J32i49ř39í 83U31r38b17a40n

30. 8. 2017 15:47

To jste si neměl dovolit ;-D Budete smazán

2 0
možnosti
Foto

pane Stratile, proč vedete tuto, dle Vašich slov vysoce odbornou diskuzi, zde na stránkách blogu, nikoliv na odborné platformě, mezi odborníky v oboru?

4 0
možnosti
Foto

Tam také vedu tuto odbornou diskusi. Na MHMP mají všechny vývojové fáze návrhu, zúčastnil jsem se např. osmi ročníků pražské výstavy Salón Obce architektů.

Mezi konkurenty architekty do jejich publikačních materiáleů ale nemá smysl vstupovat. Třeba do časopisu Architekt, do kterého jsem psal v 90.letech, ale potom mi to již nedovolili.:-)

Zde je to na ještě širší veřejnosti, pro kterou se to dělá, chápete?

1 2
možnosti