Diskuse

Nic a něco

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Na počátku všeho muselo být nic, pokud by tomu tak nebylo, pak se musíme ptát odkud se to něco vzalo? Zázrak? Bůh? Ale to už není materialistické chápání světa, ale idealistické..

https://premekcech.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=486201

0 0
možnosti
Foto

Ahoj Přemku,

tady bude asi problém s tím lidských chápáním, že byl nějaký počátek hmoty a před ním nic. A také to, že tato hmota vznikla jen tak sama o sobě a pro sebe. To nemá logiku a smysl. To je to ohraničení lidského myšlení, vzhledem k tomu, o co vědec ve svém bádání usiluje. Vytvořil umělý počítačový model vývoje vesmíru od jeho domnělého počátku. Přitom neví, co ten vesmír vlastně celkově představuje, v jakém prostorovám a obsahovém rozměru.

"Nic" je logický nesmysl, neboť všechno je "něco", a to z idealistického i materialistického pohledu chápání světa. A není to jen otázka víry, nýbrž také materialistické pravdy. Nějaký ten vyšší "motor" nad námi tady zjevně působí a vše roztáčí v existenčním rytmu. Idealistickou a antropomorfizovanou podobu "Boha" mu dal člověk, který neví jakou skutečnost tento "motor" představuje.

Jsme jen součástí systému a našemu vědomí a myšlení nebylo určeno pochopit víc. Ale naše logika nám přece jen něco napovídá.

0 0
možnosti
Foto

A26l46e10š 15P84r73a26g60e92r

13. 11. 2017 13:41

Duch a víra.

0 0
možnosti
Foto

zajímavá a podnětná úvaha - výborně zvolená ilustrace R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 1392
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 391x
Zahradní a stavební architekt

Seznam rubrik